PIGGDEKK FRA SUOMI TYRES

21.10.2021

L1220942_1270x850_m_logo.jpg


HVEM ER SUOMI TYRES?

Vinter og sykling har ikke alltid vært en god match - men i Finland har de stålkontroll på vintersykling. Med islagte veier og én meter snø over alt har finnene vært noen stabeis og vist at de kan formere seg, selv med, mildt sagt, mange knall og fall i søken etter et bra grep på isete veier. Det er jo ingenting som er som følelsen av frisk luft, snøen som daler sakte ned og lydene av dekket som treffer den myke snøen. Sykling om vinteren er en fantastisk måte å komme seg rundt på - både for miljøet og helsa. 

Suomi Tyres' fabrikk ligger i den kalde vinterbyen Lieksa, hvor én meter snø og 30 minusgrader ikke er unormalt i vintermånedene. Den historiske fabrikken i Lieksa fra 1974 ble fornyet og produksjonen av Suomi Tyres piggdekkene startet opp igjen våren 2019. 

L1230206.jpg

L1230262.jpg

L1230272.jpg

Med finske kvalitetsdekk for nordiske veier, produsert i Lieska, slipper du å bekymre deg for å noensinne miste grepet igjen. 


ET MER MILJØVENNLIG VALG

Hvis du sykler hele året, bidrar du allerede betydelig til miljø og klima. Men visste du at ditt valg av sykkelutstyr også kan utgjøre en forskjell? Suomi Tyres har over lang tid produsert piggdekk med miljøvennlig lavaromatiske oljer, og takket være deres egne Non-Toxic gummiblanding, er Suomi Tyres en banebytende aktør innen miljøvennlig dekkproduksjon. At de i tillegg er produsert i Finland, gjør Suomi Tyres til et klimasmart valg for de som bor i Norden. 

VELG SYKKELEN I VINTER

Med rett klær og utstyr, kan du fortsette syklingen om vinteren. Enten du bysykler, pendler, sykler MTB eller trener, Suomi Tyres står for veigrepet! Vi tar deg nå gjennom de utvalgte piggdekkene fra Suomi Tyres til forskjellige formålene i håp om at du skal finne de rette dekkene som dekker ditt behov:
 

BY/PENDLING

Piggdekk er en helt avgjørende del av det grunnleggende vinterutstyret. Med slitesterke mønstrede dekk, pålitelig punkteringsbekyttelse og skarpe stålpigger, kan du føle deg trygg på vei til jobb, uansett om overflaten byr på lumsk svart it, våt snø eller pudder. I tillegg er piggdekkene også spesielt tilpasset for bruk på el-sykler. 

 

SUOMI_ROUTA.jpg

 

ROUTA

Suomi Tyres Routa er et piggdekk designet for skiftende vær. De har et helt nytt mønster med skikkelig bra grep for hele vinterperioden - fra sen høst til virkedager med mye snø - uten at det går på bekostning av rullemotstanden

Routa-modellen har ALLTID refleks på sidene. Rammens struktur er ekstra holdbar og dekket består av den vinterspesifikke Non-toxic gummiblandingen, med svært pålitelig punkteringsbeskyttelse. 

SUOMI_HILE.jpg

HILE

Suomi Tyres Hile har 240 stålpigger som sikrer et godt grep. De kommer med et bredere mønster enn Routa, og har en god plassering av stålpiggene. Mønsteret i dekket gjør at du opplever godt feste på is, og at du føler ekstra trygghet og stabilitet når du skal ut å sykle på glatta. 

Denne serien kommer primært med piggdekk til hybrid-sykler, men passer også som et lettrullende terreng-sykkeldekk.

Suomi Tyres Hile er perfekt for deg som pendler og ønsker sikkerhet i godt grep!

SUOMI_KIDE.jpg

KIDE

Suomi Tyres Kide er et piggdekk som passer for isete og snødekte veier. Kide kommer i to forskjellige varianter ment for din 28" hybridsykkel. 

Kide har 106 slitesterke stålpigger og har stålkant og skinwall struktur for lavere vekt. Reflekt i sideveggene sikrer bedre synlighet. Som alle andre Suomi Tyres piggdekk kommer Kide med Non-toxic gummiblanding, spesifikt for vinter. 

Kide er dekket for deg som primært pendler i byen og ønsker et lettrullende piggdekk med slitesterke stålpigger 

SUOMI_MOUNT_GROUND.jpg

MOUNT & GROUND

Suomi Tyres Mount & Ground kommer med et V-mønster som gir deg god fremkommelighet i snøen. Disse piggdekkene kommer med både 144 og 160 pigger som gir deg et godt grep, både på snø og is. 

Med skinwall struktur i dekket sikres du lett vekt, og stålkanten i dekkrammen som gir god punkterings-sikkerhet. 

Reflekskant på sidene gir økt synlighet blant dine medtrafikanter. Noe som er perfekt - da Mount & Ground passer primært for deg som pendler. 

MTB/TRENING

Vinteren tar deg til et helt nytt nivå! Utfordre deg selv utendørs når vinteren kommer, og du vil utvikle dine tekniske evner på sykkelen. Terrengsykling i snøen er ikke bare utrolig gøy - det setter også ferdighetene dine på prøve, og forbedrer formen din. Etter en utendørs vintersesong er det med stor sannsynlighet at du er sterkere enn du noen gang har vært. Kle deg riktig, gi drivverket litt ekstra kjærlighet og sørg for at du har piggdekk på sykkelen din, så garanterer vi deg en knallgod forberedelse til neste sesong. 

SUOMI_PIIKKISIKA.png

PIIKKISIKA

Suomi Tyres Piikkisika gir banebrytende ytelse for terrengsykling om vinteren med et helt nytt mønster, unikt for MTB-dekk. Piggmønsteret er designet for at det skal være maksimalt antall pigger i kontakt med bakken til enhver tid. 

Disse dekkene er tubeless i oppbyggingen på kanttråd og sider. For tubeless oppsett må man ha tubeless guffe. 

Piikkisika er produsert med unike Suomi Tyres g2A Non-toxic gummiblanding for vinteren og har en ekstra holdbar struktur for pålitelig punkteringsbeskyttelse. 

SUOMI_GAZZA_EXTREME.jpg

GAZZA EXTREME

Suomi Tyres Gazza Extreme har 294 stålpigger og sørger for et godt feste på isete føre. Med dekkets åpne design får en også et godt grep i snø. 

Gazza Extreme er laget av Non-toxic gummiblanding og kommer med stålkant og har skinwall struktur. 

Dette er et piggdekk laget for deg som sykler mye på vinteren, både korte og lengre turer. På Grunn av piggdekkets stålpigger som stikker lenger ut, ruller Gazza Extreme langsommere enn f.eks. Routa. Ønsker du et piggdekk med lang levetid og godt med pigger, er Gazza Extreme piggdekket for deg. 

SUOMI_FAT_FREDDIE.jpg

FAT FREDDIE

Suomi Tyres Fat Freddie er piggdekket for deg som ønsker god bredde og stort volum. 

Med hele 75mm bredde og 348 pigger er Fat Freddie et glimrende alternativ for sykling med bredden du er vane med. Fat Freddie har stålkant og skinwall struktur for lavere vekt, samt laget av Non-Toxic gummiblandingen. For oppsett med slange. 

Med Fat Freddie har du et piggdekk du kan føle deg trygg på gjennom hele vinteren. 

Sykle ute i vinter

Sykling ute slår innendørs trening hver dag i uken, spør du oss. Flere inntrykk, mer lys, opplevelser og frisk luft - for ikke å snakke om følelsen av å komme hjem etter en nydelig økt på sykkelen i vinteromgivelser. Gi sykkelen det riktige utstyret, og du trenger aldri gi slipp på gode følelsen etter en tur på sykkelen, selv når det er kaldere og veien fylles med snø og is. Med piggdekk fra Suomi Tyres har du utstyret som får deg trygt fra A til B, bare husk å kle litt ekstra på deg. 

 

HELE UTVALGET SUOMI TYRES