INFORMASJON

PERSONVERNOPPLYSNINGER

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Sykkelkomponenter AS samler inn og bruker personopplysninger fra deg.

Sykkelkomponenter AS, org. nr 930 983 160 er ansvarlig for virksomhetens behandling av dine personopplysninger og at denne behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Vi tar ditt personvern alvorlig og er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettbutikken vår og generell informasjon om hvordan vi behandler de. Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Dersom du har innsigelser med hensyn til vår behandling av dine personvernsopplysninger har du også anledning å klage til Datatilsynet. 
Sykkelkomponenter, heretter kalt «vi», er behandlingsansvarlig, og vi svarer gjerne på alle spørsmål du har om ditt personvern, når som helst. Det er vi som er ansvarlig for å behandle og beskytte dine data hos Sykkelkomponenter AS. 

Du finner oss her, og kan kontakte oss: 

Sykkelkomponenter AS
Adresse: Sundvorvegen 816, 5647 Baldersheim
E-post: Ordre@sykkelkomponenter.no
Telefonnummer: 482 39 210
Organisasjonsnummer 930 983 160

 

1. Ditt besøk hos Sykkelkomponenter.no

Når du besøker våre nettsider, sendes informasjon fra nettleseren din automatisk til din server. Vi bruker denne informasjonen til å sikre at du får tilgang til nettsidene våre på riktig måte. Dette gjelder følgende informasjon, som vi midlertidig lagrer i en såkalt loggfil inntil den automatisk blir slettet:

 • Dato og klokkeslett for når du var innpå nettsiden vår,
 • Navn og URL for filen du henter,
 • IP-adressen din,
 • Nettstedet du fikk tilgang fra (henvisnings-URL)
 • Nettleseren som brukes, operativsystemet til pc/mobil og navnet på tilgangsleverandøren din.

Vi vil kun behandle disse dataene for å gjøre besøket ditt hos Sykkelkomponenter.no så enkelt som mulig for deg fra et teknologisk perspektiv, for å:

 • Sikre jevn tilkobling til våre nettsider
 • Sikre at du nettsiden vår er tilpasset ditt behov
 • Evaluere hvor sikkert og robust systemet er
 • Andre administrative formål

Vi behandler disse dataene på rettslig grunnlag basert på Personopplysningsloven art. 6 §1 (1) (f) (Personopplysningsloven). 

 

2. Når du logger inn hos Sykkelkomponenter.no

For at du skal få gjøre kjøp i nettbutikken til Sykkelkomponenter AS må du opprette en brukerprofil. Her behandler Sykkelkomponenter AS opplysningene du selv oppgir som er navn, adresse, e-post adresse, telefonnummer, samt gjeldende vilkår og betingelser. Her vil du ha tilgang til alle dine bestillinger, konto- og brukerdata, adressebok og abonnement på nyhetsbrevet. I tillegg registreres dato og klokkeslett for pålogging. 

Vi beskytter dine opplysninger i samsvar med art. 6 §1 (1) (b) i Personopplysningsloven og trenger disse dataene for å kunne behandle bestillingene dine på riktig måte, samt gjensidig oppfylle alle forpliktelser som følge av våre salgsbetingelser.

Når du legger inn en bestilling vil vi lagre dataene så lenge som er angitt under pkt.3. 

 

3. Din bestilling hos Sykkelkomponenter.no

Vi gjør alt vi kan for at du skal få din sykkel, dine sykkeldeler og ditt utstyr til sykkelen så snart som overhodet mulig. Derfor trenger vi informasjon. 

For å gjøre et kjøp i nettbutikken må du lage en kundekonto som vi lagrer dataene oppgitt i pkt 1 og 2 for å behandle bestillingen din. For å behandle bestillingen din lagrer vi følgende informasjon:

 • Fornavn og etternavn
 • Adresse, postnummer og poststed
 • E-postadresse
 • Telefonnummer
 • Dato og klokkeslett for bestillingen
 • Bestilte varer
 • Informasjon om betalingsmåten

Vi lagrer også salgsbetingelsene og våre generelle vilkår og betingelser som er gjeldende på tidspunktet kjøpet foretas. 

 

Vi trenger disse dataene for å:

 • Sikre at du er vår kunde,
 • Kunne levere varene du har bestilt og oppfylle salgsavtalen,
 • Utstede fakturaen din,
 • Behandle våre rettigheter til betaling fra deg og for å kunne hevde andre krav mot deg, 
 • Holde deg oppdatert om din bestilling

Dine personopplysninger vil bli behandlet på din forespørsel og er nødvendig i henhold til art. 6 §1 (1) (b) i Personopplysningsloven for formålet om gjensidig oppfyllelse av forpliktelsene som følger av kjøpsavtale. 

Vi lagrer opplysningene vi samler inn for å behandle kjøpsavtalen til den lovbestemte foreldelsesesfristen er utløpt. Etter det sletter vi de, med mindre vi er forpliktet til å lagre den lenger i samsvar med art. 6 §1 (1) (c) i Personopplysningsloven eller at du har samtykket at opplysningene dine lagres i en lenger periode ihht. art. 6 §1 (1) (a) i Personopplysningsloven.

 

4. Når du abonnerer på nyhetsbrevet

Ønsker du å holde deg oppdatert på alt som har med sykling å gjøre? Vi sender deg tips, nyheter, kampanjer, tilbud og nye lanseringer via vårt nyhetsbrev. 

Når du melder deg på nyhetsbrevet vårt trenger vi din e-postadresse for at vi skal kunne sende deg nyhetsbrevet. I tillegg lagrer vi IP-adressen som du brukte til å abonnere, samt dato og klokkeslett for registrering, for å kunne spore eventuelle misbruk ved senere tilfelle. Vi samler også inn informasjon om landet du logger inn fra via nettleseren din. I tillegg samler vi informasjon om åpnings- og klikkaktivitet på nyhetsbrevene, og hvilken dato du foretar aktiviteten(e).

Våre nyhetsbrev sendes ut via Mailchimp, som er tjenesteleverandøren vi videreformidler opplysningene du oppga under registrering for å motta nyhetsbrev til. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet vårt via lenken som er inkludert i hvert nyhetsbrev, Etter avmelding blir e-postadressen slettet innen tre måneder. 

Vi evaluerer åpning- og klikkaktiviteten til våre nyhetsbrev etter vi har sendt dem ut. Dette gjør vi for statistiske analyseformål, slik at vi hele tiden kan optimalisere nyhetsbrevene til våre mottakere. Vi registrerer når og hvor mange ganger du åpner nyhetsbrevet, og når og hvor mange ganger du klikker på lenkene i nyhetsbrevet. 

 

5. Når du kontakter oss i via kontaktskjema, e-post eller over telefon

Vi svarer deg på spørsmålene du måtte ha – vi er her for å hjelpe deg, alltid, enten det er via kontaktskjema, telefon eller over e-post.

Kontakter du oss via e-post eller telefon, vil vi kun motta personopplysningene om deg som du gir oss. Det juridiske grunnlaget for dette er vår legitime interesse for å svare på spørsmålene dine eller oppfylle eksisterende kontraktsforhold ref. salgsbetingelsene. 

Sender du inn en forespørsel via kontaktskjemaet trenger vi at du oppgir en gyldig e-postadresse slik at vi får svart på spørsmålet ditt. All annen informasjon du oppgir for å hjelpe oss med å svare raskere er frivillig.

Sender du forespørsel via e-post bruker vi Microsoft Outlook via vår webmail gjennom One.com til å håndtere dine forespørsler. E-poster blir slettet innen et år, med unntak av de vi må bevare ihht. Personvernopplysningsloven art. 6 §1 (1) (c).

Ringer du oss, bruker vi Phonero som telefonprogramvare for å behandle dine spørsmål over telefon. Hos Phonero registreres ditt telefonnummer og ellers personlige opplysninger du oppgir over telefon blir registrert på ditt kundekort dersom det er er formålsmessig. Mer om Phonero sitt personvern finner du her.

 

6. Hvilken informasjon lagres når du betaler

Du kan betale trygt hos oss via våre betalingstjenester gjennom Klarna og Vipps.

 • Klarna Checkout er en betalingstjeneste levert av Klarna AB. Klarna håndterer betalinger og krever samtykke i henhold til sine vilkår. Personopplysninger som navn, adresse, e-post og telefonnummer deles med Klarna. Vi oppbevarer ikke kortnummer eller fødselsnummer hos oss. Du kan lese mer om Klarnas personvern her.
 • Vipps er en betalings- og informasjonstjeneste levert av Vipps AS. Vipps håndterer betalinger og krever samtykke i henhold til sine vilkår. Les mer om Vipps personvernsvilkår her.

 

7. Lagring og deling av personopplysninger

Vi deler i all hovedsak ikke personopplysninger med tredjepart. Unntaket gjelder samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene vi leverer. 

 1. Vår e-handelsplattform er levert av Litium AB og opplysninger lagres i deres cloud.
 2. Vårt ordrebehandlingssystem er skybasert og leveres av Omnium AS.
 3. Vi benytter Posten Norge AS som transportør av varer mellom Sykkelkomponenter og deg. For at varene skal kunne leveres trenger Posten fornavn, etternavn, gateadresse, postnummer, poststed, e-post, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Posten benytter telefonnummer og e-postadresse til å holde deg oppdatert på hvor pakken befinner seg under transport og sender deg informasjon om når pakken er utlevert/klar for henting. 
 4. Vår EDI-leverandør, Logistra AS, trenger samme informasjon som Posten Norge AS for at vi skal kunne sende e-post til deg med sporingsnummer på varene dine. Personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse blir lagret i et kundekartotek på vår bruker hos Logistra. 
 5. Vi benytter Klarna og Vipps som betalingsleverandør. Disse betalingsleverandører krever samtykke i henhold til sine vilkår ved håndtering av betalinger. Ved å benytte Klarna eller Vipps som betalingsleverandør samtykker du til deres vilkår. 
 6. One.com er vår e-postleverandør vi bruker for å motta e-post og henvendelser fra deg. E-poster og henvendelser sendt via kontaktsskjemaet blir lagret hos oss i ett år. 
 7. For å sende deg nyhetsbrev benytter vi Mailchimp. Mailchimp lagrer informasjon om e-posten din, IP-adresse, land og dato/klokkeslett for når du meldte deg på nyhetsbrevet, samt din klikk- og åpningsaktivitet av nyhetsbrevene som sendes ut. Du kan selv melde deg av nyhetsbrevet via «Min side» eller nederst i hvert nyhetsbrev som sendes ut. Dine opplysninger blir ikke automatisk slettet hos Mailchimp når du melder deg av nyhetsbrevet. Du må derfor ta kontakt med oss dersom du ønsker at dine opplysninger skal slettes hos Mailchimp. Har du vært avmeldt nyhetsbrev i over ett år, sletter vi opplysningene dine når vi går gjennom mottakerlisten én gang i året. 
 8. Når du har mottatt ordren får du etter noen dager e-post med forespørsel om å legge igjen din vurdering på varen(e) du mottok. Denne tjenesten leveres av Lipscore AS, og når du skriver din omtale  må du gi oss samtykke for at omtalen skal bli publisert. Gir du oss samtykke, samtykker du til at omtalen, ratingen og ditt fulle navn blir publisert på Sykkelkomponenter.no, på det aktuelle produktet. Dersom anmeldelse ikke samsvarer med gjeldende betingelser for publisering, vil anmeldelse bli slettet. 

 

7.1 Personvernopplysninger til tredjepart

Sykkelkomponenter AS deler, selger, overfører eller på annen måte utleverer ikke dine personopplysninger enn som beskrevet i personvernerklæringen. Utenforstående vil kun få innsyn i opplysningene dersom det er nødvendig for utføring av bestemte oppgaver for Sykkelkomponenter.no. I slike tilfeller vil strenge avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten inngås. 

 

8. Arkivering og sletting av personopplysninger

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer.

Vi må slette kontoen din. Du kan når som helst kontakte oss for å slette din konto hos oss, men vi må ihht. regnskapslovgivningen fortsatt lagre dine transaksjonsdata i inntil fem år. 

Dersom du har opprettet en kundekonto hos oss, vil vi lagre kontaktinformasjonen du har oppgitt og din kjøpshistorikk i 10 år, med mindre du ber oss om å slette dette tidligere eller slette din konto hos oss. 

 

9. Dine rettigheter

Du har rett på grunnleggende informasjon om behandling av personopplysninger i en virksomhet i henhold til gjeldende lovverk. Du kan enhver tid be om å motta disse opplysningene og du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg. Ønsker du å endre opplysningene dine kan du gjøre dette ved å logge deg inn på «Min side» i nettbutikken eller kontakt oss per e-post på ordre@sykkelkomponenter.no. Du kan til enhver tid, be oss om å slette opplysningene vi måtte ha om deg, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi måtte ha. 

 

10. Informasjonskapsler og cookies

Sykkelkomponenter.no bruker informasjonskapsler (cookies) i henhold til gjeldende lovgivning. En informasjonskapsel(cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett, når du går innpå en nettside slik at du får en bedre og mer relevant brukeropplevelse ved ditt besøk på vår nettside. Vi bruker informasjonskapsler til å blant annet huske din innlogging, handlekurv, innstillinger for siden og lignende for å kunne gjøre din netthandel enda enklere. Vi bruker også cookies for statistikk og analyse for å kunne kartlegge hva våre kunder er opptatt av, slik at vi hele tiden kan forbedre nettsidene våre, og gjøre de enda mer brukervennlige. 

Informasjonen som lagres er IP adresse, valgt nettleser, operativsystem, bredbåndsleverandør, samt din atferd på tvers av nettsteder og tidspunkt/data for besøket. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren. 

Hvilke cookies bruker Sykkelkomponenter.no?
Vi skiller bruken av cookies mellom de som er nødvendige for å gjøre nettsiden brukbar, funksjonelle som sørger for å tilpasse nettsiden til deg, statistiske som hjelper Sykkelkomponenter.no å forstå ditt besøk og cookies, samt pixels for å personalisere markedsføringen med en hensikt om å vise annonser som er relevante for deg. 

Du kan unngå bruk av informasjonskapsler(cookies) ved å ikke akseptere disse på din nettleser. Vær oppmerksom på at ved å ikke akseptere disse, vil flere av funksjonene til nettsiden ikke kunne fungere. 

Dersom du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes. 

 

11. Kundeklubb

Ved å melde deg inn i vår kundeklubb, samtykker du samtidig til at vi kan sende deg markedsføring via e-post. Det er også en betingelse at du godkjenner våre salgsvilkår, for at ditt medlemskap skal bli aktivert. 

 

12. Endringer

Det er denne personvernerklæringen som for øyeblikket er gyldig og er datert mars 2023. Det kan bli nødvendig å endre vår personvernerklæring enten fordi vi utvikler nettsiden vår eller på grunn av endringer juridiske. Dersom vi gjør endringer, blir den reviderte versjonen lagt ut her med oppdatert revisjonsdato. 

 

13. Kontaktinfo

Har du spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av dine personopplysninger, kontakt oss på e-post kundeservice@sykkelkomponter.no 

Adresse:
Sykkelkomponenter AS
Sundvorvegen 816
5647 Baldersheim