Lansering: Lazer Kineticore

30.03.2022

VERDENS FØRSTE HJELMER MED INNEBYGD BESKYTTELSE MOT ROTASJONSSTØT

 

 

LAZER_KINETICORE_2.png

Lazer har siden 2010 jobbet for å utvikle hjelmer med rotasjonsbeskyttelse, men samtidig redusere totalvekten og NÅ er de her! Verdens første hjelmer med innebygd beskyttelse mot rotasjonsstøt som løfter hodebeskyttelse til et nytt nivå, i et enda bedre design. Den nye teknologien gir rytterne selvtillit enten det er på landevei, i fjellet, på grusen eller på pendlerveien til og fra jobb. Også til barn!

Lazers helt nye innebygde hjelmteknologi gir forbedret beskyttelse og økt komfort med lettere vekt, noe som øker syklistenes beskyttelse, selvtillit og moro på sykkelsete. Den nye teknologien inkluderer kontrollerte deformasjonssoner som er et unikt sett med EPS-skumblokker innebygd i hjelmen, designet for å deformere seg i tilfelle direkte og roterende påvirkning/støt og som så omdirigerer energien bort fra hjernen.

KinetiCore er helt ulik på de andre hjelmteknologiene som finnes. Lazer har jobbet i over ti år for å lage en ny teknologi som fullstendig endrer dagens måte å tenke på om hjernebeskyttelse. Resultatet er KinetiCore: avansert beskyttelsesteknologi som er innebygd i hjelmen i stedet for å ligge utenpå. Siden KinetiCore er innebygd og fullt integrert i hjelmens kjerne, resulterer det i mindre vekt og mer ventilasjon. 

LAZER_KINETICORE.jpg

 

Etter år med testing, foredling og perfeksjonering av hjelmteknologien, er resultatet Lazers nye proprietære integrerte, roterende støtbeskyttelse - avansert beskyttelse bygget for hver syklist. 

Lazers designmantra er "Ingenuity Built-In". Ikke lagt til. Lazer lar hjelmene og teknologien snakke. Det er ingen overvurderte eller overdrevne påstander. 

Dette er sikkerhetsteknologi på neste nivå. 

Dette er Better by Design.


 

CityZenKinetiCore_MatteBlack-2kopi.1648548548.jpg

KONSEPT

Better by Design fremhever den optimale balansen mellom beskyttelse og generell hjelmytelse. Det markerer slutten på en alng utviklingsreise og starten på KinetiCore - en enkel idé som har en helt ny tilnærming til hjelmteknologi. Med flest 5-stjerners (Best Available) & 4-stjerners (Very Good) rangeringer fra Virginia Tech, har ingeniør- og produksjonsekspertisen hos Lazer klart å redefinere standarder for beskyttelse og troverdig gjenoppleving av rotasjonsbeskyttelse. 

 

JackalKinetiCoreWhiteBlack_Canada-92kopi.1648549137 (1).jpg

 


BETTER BY DESIGN
KinetiCore fra Lazer er verdens første utformede og fullt integrerte hjelmen med roterende støtbeskyttelse-teknologi. Forbedret beskyttelse, lavere vekt, økt ventilasjon og redusert karbonavtrykk inkludert som standard. 

 

Ingenuity Built-In. Ikke lagt til.

PÅVIRKNINGER

Vi skal spare deg for biologitimen, men her er den viktige delen: i hver sykkelulykke som involverer hodestøt, oppstår det både direkte akselerasjon og rotasjonsbevegelse av hjernen. 

Lazer skapte KinetiCore og dens unike deformasjonssoner for å minimere både direkte energi og rotasjonsenergi som kan påvirke hjernen din under støt. 


DIREKTE STØT

Direkte støt oppstår når en syklist faller rett på et hardt underlag, for eksempel når du venter ved trafikklys og glemmer å løsne føttene fra pedalene, noe som fører til at du velter rett ut på fortauet. Testing av hjelmer for direkte støt gir innsikt i hjelmens kapasitet til å beskytte mot hodeskader som et hodeskallebrudd, da det ved den typen skade observeres en kompresjon eller strekking av hjernen.


ROTASJONSSTØT

Rotasjonsstøt skjer når en syklist faller på skrå på veien eller fortauet i bevegelse. Dette skjer sannsynligvis hvis du krasjer mens du beveger deg i høyere hastigheter og hodet ditt støter mot bakken. Testing av hjelmer for rotasjonsstøt (også indikert som skrå) gir innsikt i hjelmens kapasitet til å beskytte mot hodeskader som hjernerystelse, da det ved denne typen støt oppstår høy(ere) nivåer av rotasjon av hjernen inne i skallen.

TEKNOLOGI

Lazers drøm har vært å skape en hjelmteknologi som treffer punktet mellom beskyttelse og ytelse. Det er et mål som har utviklet seg over mange år, og Lazer har vært i perfekt posisjon til å redefinere standarden og skrittene fremover.

KinetiCore om definerer hva som er mulig rundt beskyttelse og ytelse. En serie med bittesmå blokker i deformasjonssonen beskytter hodet ditt i tilfelle en krasj, og omdirigerer negativ energi bort fra hjernen og inn i hjelmen, i mens det avisolerte designet og reduserte mengden EPS-skum som brukes, senker hjelmens vekt. 

Hjelmenes har innebygd ytelse, noe som resulterer i forbedre beskyttelse, ekstra selvtillit, ekstra komfort og mer moro.
 

INTEGRERT? HVORFOR?

Du finner for øyeblikket rotasjonsstøsbeskyttelse som en sikkerhetsfunksjon på en rekke hjelmer. Selv om det iboende gir forbedret beskyttelse, går det ofte på bekostning av ytelsen i form av økt vekt eller redusert ventilasjon. Det er også et "tillegg", i stedet for en innebygd funksjon, og som resultat øker det vekt, materialer og kostnader.

I Lazers jakt på å skape den optimale balansen mellom beskyttelse og hjelmytelse, skapte de KinetiCore - Integrated Rotatinal Impact Protection. Den er innebygd i hjelmen i stedet for å legges på, noe som gjør den bedre designmessig.
 

KONTROLLERTE DEFORMASJONSSONER
Alle moderne bilder har deformasjonsoner som er utformet for å spenne seg rundt kollisjonssonen for å absorbere energi i tilfelle en kollisjon. Våre KinetiCore-kontrollerte deformasjonssoner - kalt 'blokker' - fungerer på en lignende måte for å beskytte hodet ditt. De individuelle blokkene jobber sammen synkront for å absorbere og omdirigere energi som potensielt kan nå hjernen din. 

 

RESULTATET: BETTER BY DESIGN

  • Forbedret beskyttelse
  • Redusert vekt
  • Økt ventilasjon
  • Redusert karbonavtrykk

Lazer-KinetiCore-Iconography-RGB-Imp-Prot.1648541873.png

Lazer-KinetiCore-Iconography-RGB-Lightweight.1648541889.png

Lazer-KinetiCore-Iconography-RGB-Redu-Plast.1648541898.png

Lazer-KinetiCore-Iconography-RGB-Ventilation.1648541905.png

10  GODE GRUNNER TIL Å VELGE HJELM MED KINETICORE

Når vi snakker om beskyttelse innen sykling er ikke ett steg frem en enkel oppgave. Hjelmene blir lettere og mer beskyttende, men på de fleste hjelmer inkluderer roterende beskyttelse som et ekstra tillegg i hjelmen og er ikke integrert innvendig i selve skallet.

Lazer valgte å rive opp reglene når det kom til beskyttelse. De ønsket å designe hjelmer med forbedret støtbeskyttelse innebygd i selve hjelmen. Etter et tiår med eksperimentering, utholdenhet, endeløse simuleringer, inspirasjon og innovasjon er resultatet endelig her - KinetiCore, en helt ny standard innen beskyttelse. 

KinetiCore hjelmer tilbyr ikke bare forbedret støtbeskyttelse, de har også en hel del rekke andre funksjoner som appellerer til alle syklister.  Fra landveissyklisten der sekundene er ekstremt viktig, til terrengsyklisten som digger flytsti, eller barna som vil utforske nye eventyr og pendleren som har målet om å økt komfort og beskyttelse når det sykles med mye trafikk.

Med det i tankene, her er 10 gode grunner til å velge en hjelm med KinetiCore:

01  FORBEDRET STØTBESKYTTELSE

Forsknings- og designteamet har brukt flere år på undersøkelser av ulike typer påvirkningen og hvordan den påvirker syklistens hodeskalle og hjerne.

Ved å bruke et unikt datasimuleringsprogram hadde teamet muligheten til å teste designenes grenser virtuelt, og utsette dem for direkte og roterende støt.

Et eksempel på direkte påvirkning er når en løs stein kolliderer med en hjelm ovenfra. Det er en sjelden type påvirkning, men hjelmer må beskytte ryttere mot denne typen kollisjon.

Rotasjonspåvirkning oppstår når en syklist beveger seg og kolliderer med et hard underlag, som for eksempel en vei. Kraften fra kollisjonen kan føre til at rytterens hjerne beveger seg inne i skallen, noe som fører til alvorlige skader. Dette er den type påvirkning Lazer var fokusert på å bygge beskyttelse mot.

KinetiCore er resultatet av et tiårs søken etter en ny og forbedret teknologi. Den beskytter mot både direkte og roterende støt takket være unik EPS skumblokker kalt «Controlled Crumple Zones» som deformerer seg under støt og absorberer energien som ellers ville nådd syklistens hjerne.

02  BESKYTTELSE FOR ALLE

Fra begynnelsen ønsket Lazer at KinetiCore skulle være tilgjengelig for alle typer syklister, i alle hjelmkategorier og for alle aldre helt ned til den yngste syklist.

Dette betyr at du vil finne KinetiCore hjelmer rettet mot landeveissyklister som leter etter en god hjelm med lav vekt, terrengsyklister som krever ekstra sikkerhet til alle de utfordrende stiene, barna som skal utforske verden og pendleren som ønsker en urban hjelm til skole, jobb eller butikken.

03  VIRGINIA TECH TESTET

Som en del av testing og utvikling av KinetiCore gjennomgikk Lazer sin teknologi Virginia Tech sin strenge, uavhengige og høyt respekterte prosess og sertifisering av hjelmer.

Resultatet var et vannskille for teamet hos Lazer og de viste hva KinetiCore var i stand til. Den la til flere 5-stjerners vurderinger av hjelmene på toppen av de imponerende 13 5-stjernes vurderingene Lazer allerede hadde med sitt eksisterende utvalg, noe som betyr at du som syklist kan være trygg på at KinetiCore har prestert svært godt under de mest krevende testprosedyrer.

04  FULLINTEGRERT LØSNING

En stor forskjell mellom eksisterende teknologi innen rotasjonspåvirkning og KinetiCore er at den i motsetning til mange andre ikke er laget til hjelmer, KinetiCore er innebygd i selve hjelmen. Det er mange fordeler med dette, KinetiCore sin integrerte teknologi betyr mindre vekt, øker ventilasjonen, forbedrer passform, komfort og reduserer samtidig mengden plast som brukes. KinetiCore tilbyr teknologi på neste nivå som er et bedre design fra helhetlig perspektiv.

05  LAV VEKT

I tillegg til å gi forbedret beskyttelsen var det avgjørende at hjelmene til Lazer forble lett. Stadig flere ryttere krever den letteste hjelmen som mulig, og det med god grunn. Å slippe ekstra gram kan øke komforten samt hastighet og aerodynamikken, noe som fører til mindre sjanse for distraksjon mens du sykler.

Med dette i tankene brukte designteamet flere år på å foredle prototypene og møysommelig redusere mengden plast og EPS skum som ble brukt i konstruksjonen, med dette reduserte Lazer den totale vekten.

Faktumet at KinetiCore er integrert i hjelmen i stedet for tillegg som ekstrautstyr hjelper også med å redusere totalvekten, noe som betyr at det kan sykles raskere og lengre.

06  BEDRE VENTILASJON

Å gå hånd i hånd med lav vekt kommer økt ventilasjon. Alle ryttere trenger luft som beveger seg gjennom hjelmen for å holde hodet kaldt, spesielt når temperaturen og stigningene øker.

Siden KinetiCore er innebygd betyr det at hjelmene kan designes med innovative ventileringer som kanaliserer kjølig luft bakover og avgir varmere luft. Dette øker komforten og gir rytteren en ting mindre å bekymre seg for.

07  GENERELT KOMFORT

Økt total komfort betyr mer sykling. KinetiCore øker rytternes komfort via en rekke metoder. Redusering av vekten på hjelmen, økt ventilasjon, pusteevne og forbedret passform. Dette kan justeres av den enkelte ryttere via den nye passform-justeringen som TurnSys og ScrollSys, som gjør det enkelt å skreddersy passformen og aerodynamikken, selv når du er på farten.

08  REDUSERT PLAST

Lazer er forpliktet til å lete etter måter å redusere sitt karbonavtrykk og har som selskap vurdert hvordan det kan ta skritt for å redusere enhver påvirkning på miljø.

På grunna av å unngå bruk av tilleggsplast for å sikre rotajonsbeskyttelse og redusere mengden EPS skum som kreves, oppnådde designteamet målet om forbedret ytelse og samtidig redusere mengde plastmateriale som ble brukt. Som et resultat er KinetiCore laget med mindre plast enn tidligere sammenlignbare modeller.

09  LAGET AV LAZER

Lazer har ledet samtalen om beskyttelse til syklistene med konsekvent nyskapende hjelmdesign og høy ytelse i mer enn et århundre. Selskapet utnytter sin arv og ekspertise innen beskyttelse for å hele tiden strebe etter forbedrede nivåer av beskyttelse og komfort.

Lazer sine hjelmer er informert og inspirert av de profesjonelle men designet for alle nivåer med profesjonelt nivå av beskyttelse og komfort. Med Lazer kan du være sikker på at du får optimal beskyttelse matchet opp mot de aller beste ytelsesnivået.

10  OPTIMAL BALANSE MELLOM BESKYTTELSE OG YTELSE

Det har tatt årevis med perfeksjonering og effektivisering å treffe den perfekte balansen med forbedret beskyttelse og avansert ytelse. KinetiCore gir den perfekte balansen, slik at rytterne kan sykle med tillit til kunnskapen og beskyttelsen Lazer sine hjelmer gir. Enten det er på utfordrende skogsstier, sykkeltur med familien eller gateritt på landeveien.

Lazer Strada KinetiCore Sykkelhjelm
Lazer Strada KinetiCore Sykkelhjelm
Unik KinetiCore teknologi
1 098 kr
På lager
7 Farger
Lazer NUT'Z KinetiCore Sykkelhjelm Barn
488 kr
Ikke på lager
4 Farger
Lazer Jackal KinetiCore Sykkelhjelm
Lazer Jackal KinetiCore Sykkelhjelm
Unik KinetiCore teknologi
1 848 kr
På lager
5 Farger

KINETICORE TIL ALLE

UTØVERNE (ikke-proffer)

For de som tar syklingen på alvor, handler det om å være rask, se bra ut og være komfortabel samtidig som du sparer alle mulige gram. De vil ha beskyttelse, men det bør ikke gå på akkord med vekten siden hvert eliminerte gram er en marginal gevinst innen ytelse.

KinetiCore gir lett, estetisk trendy design, samt forbedret beskyttelse på grunn av den integrerte teknologien og ventilasjonen som holder hodet kaldt når pulsen presses til det maksimale oppover anstrengende fjellstigninger eller utfordrende gruppesprinter. Alt handler om ytelse - og KinetiCore gir ytelsesnivåene som seriøse syklister ser etter.

HELGEKJEMPERNE

For syklister som sykler noen ganger i uken, er banebrytende teknologi og det kuleste settet en prioritet. Å passe på å sykle rundt deres andre forpliktelser betyr at hvert øyeblikk på sykkelen er verdifullt, så de bruker gjerne mer på en hjelm hvis den kan gi økte nivåer av komfort, ventilasjon og beskyttelse.

De vil vite hvor sikker hjelmen er og hvilke fordeler teknologien har. Siden den er innebygd i stedet for å legges til, vil KinetiCore med bedre design hjelpe dem med å yte sitt beste ved å gi avansert rotasjonsbeskyttelse med redusert vekt og forbedret komfort.

LIDENSKAPELIGE HOBBYSYKLISTER

Beskyttelse er viktig for de som sykler for å opprettholde en aktiv livsstil. De vil ha en funksjonell hjelm som de kan stole på, en hjelm som vil gi dem selvtillit til å presse seg selv videre på turene sine. KinetiCore gir denne selvtilliten for å hjelpe dem å sykle hardere og raskere, lenger.

For disse lidenskapelige syklistene gir sykling ? enten det er på vei eller terreng ? en måte å tilbringe kvalitetstid med vennene sine utendørs, så i tillegg til beskyttelse krever de komfort for heldagsturer og teknisk kvalitet. Med KinetiCore vet de at de får alt dette innebygd i en hjelm som holder. De leter også etter et sett som treffer de riktige stilboksene ? det må være stilig og matche sykkelens fargevalg i tillegg til å være funksjonelt.

PENDLERNE

De fleste pendlere har hatt nestenulykker på syklene sine, så de leter etter en hjelm som vil beskytte dem når de snirkler seg gjennom rushtrafikken. KinetiCore tilbyr avansert beskyttelse mot farene som omgir dem på deres daglige reise.

De vet kanskje ikke mye om den nyeste hjelmteknologien, men de vil bli trukket mot KinetiCores forbedrede beskyttelsesnivåer. Og med hjelmens polstrede komfort og pustende ventiler, vil de ikke overopphetes på vei til kontoret.

FRITID

Fritidsryttere er mest opptatt av sikkerhet ? både for seg selv og familien. De vil vite at hjelmen de kjøper er en av de sikreste på markedet. KinetiCore tilbyr den banebrytende beskyttelsen og tryggheten de leter etter.

Ikke bare det, men også komforten som KinetiCore gir øker hjelmens appell. Hvis den sitter godt, er pustende og sikker, gjør hjelmen jobben sin og vil ikke gi en distraksjon når du nyter den begrensede tiden på sykkelen.