BRUK ERNÆRING SOM PROFFENE

24.06.2021

Maurten-Logo-300x300-1-300x300.png

MAURTEN - VITENSKAP SOM EN DEL AV DERES NATUR. OG VICE VERSA. 

I 2015 oppdaget Maurten hvordan gjøre sportsernæring lettere å tolerer ved å kapsle inn høye konsentrasjoner karbohydrater i hydrogeler. Sportsernæringen, basert på bare naturlige ingredienser, ble populære, og ett år senere begynte en av verdens beste idrettsutøvere å bruke produktene deres. 

 

 

Maurten-Cycling-210319_Maurten_0772010621.jpg

 

IKKE BARE EN SPORTSDRIKK

Idrettsutøvere har over lenger tid slitt med å finne riktig sportsernæring til kroppen. På 1960-tallet innså forskere at å drikke karbohydratløsninger under trening økte ytelsen. Med en blanding av sukker, slater og limonade ble den første sportsdrinken skapt. 


Karbohydratdrikker kan likevel gi problemer. Magen vår takler ikke høye konsentrasjoner av sukker - noe som ofte fører til langsommere tømming av magesekken og gastrointestinale lidelser. Maurten har derfor lansert en ny type sportsernæring ved å utnytte hydrogel-teknologien som innebærer karbohydratrike og naturlige sportsdrikker og energigeler kroppen vår tåler. 


 

BASERT PÅ KUN NATURLIGE INGREDIENSER

Ved bruk av hydrogelteknologien har Maurten økt mengden karbohydrater, redusert risikoen for gastrointestinale problemer og fjernet alle unødvendige ingredienser som ikke hjelper din ytelse. 

Maurten-Cycling-image006080521.jpg

KORT OM MAURTEN

To ganger energi - Drink Mix 320 inneholder nesten 14% eller 80 gram karbohydrater når det blandes. Noe som er omtrent dobbelt så mye energi man noen gang hadde trodd var mulig i en sportsdrikk. 
Ingen smakstilsetninger - Maurten har ikke latt seg imponere av kunstige smaker. Du vil merke hva du får ved å smake på Drink Mixene. 
Ren - Ingen tilsatte fargestoffer eller konserveringsmidler. Sportsernæringen inneholder bare naturlige ingredienser. Intet mer eller mindre enn det som trengs. 

HVORDAN FUNGERER DET?

DRINK MIX
Bland Drink Mix 320 eller 160 med vann og du får en flytende sportsdrikke som inneholder høye konsentrasjoner av karbohydrater. Drikken omdannes øyeblikkelig til hydrogel ved kontakt med magesyren i magen, og innkapsler karbohydratene. Hydrogelen muliggjøre deretter en jevn transport av sportdrikken gjennom magen til tarmen der vannet, saltet og karbohydratene absorberes.

GEL
GEL er en hydrogel - en biopolymermatrise som inneholder karbohydrater. Den er avhengig av det samme konseptet som Drink Mix der hydrogel muliggjør en jevnere transport av karbohydrater gjennom magen til tarmen der karbohydratene absorberes. Når det gjelder Drink Mix omdannes drikken til hydrogel ved kontakt med magesyre - men GEL er en produsert hydrogel laget av natriumalginat og kalsiumkarbonat under nøyaktige forhold. 

HVA ER HYDROGEL?
Hydrogel er mye brukt i næringsmiddelindustrien, ofte som tykningsmiddel. En hydrogel er en biopolymer- og vannbasert struktur med veldig små porer. Som et tredimensjonalt nettverk med evnen til å holde på vann, ser det ut og oppfører seg litt som en svamp. Maurten har funnet en måte å bygge hydrogel med naturlige matingredienser. OG fylt strukturen med den mest effektive energiikilden rundt - karbohydrater. 
Hydrogelene i sportsrikkene er laget av en kombinasjon av to naturlige ingredienser:
- Alginat: ekstrakt fra celleveggen til brune alger
- Pektin - finnes i epler, sitroner, gulrøtter og tomater, for å nevne noen få. 
Disse to kostfibrene har over flere tiår blitt brukt innen næringsmiddelindustrien. Kombinert under de rette omstendighetene, danner alginat og pektin en pH-sensitiv hydrogel.